Kunstenaars

KRISTEL VAN DEN EYNDEN

Founder of the gallery.
De natuur, de mens & de verbinding met de bron zijn mijn vertrekpunt. Ik voeg toe wat er nodig is en laat weg wat overbodig is. Ik speel met vrolijkheid, vrouwelijkheid, vrijheid, het mysterie, het wonder en de kracht van kleuren.

Portrait painting on demand
Bij het schilderen van een portret , maak ik eerst kennis met de persoon en de ziel. Hetzij met een gesprek, hetzij met energiewerk.

Portraits on demand | Landscapes and nature

JORIS GAYMANS

Joris Gaymans is een Nederlands beeldhouwer, kunstenaar en filosoof. Joris creëert na een bijna-doodervaring vanuit het pure zijn. Dit proces maakt dat zijn beelden een stilte en sereniteit reflecteren. De gladde afwerking van zijn beelden, het toepassen van patina’s en zijn eigen stijl in het algemeen dienen om de schoonheid en zuiverheid van de essentie die in de stilte aanwezig is, uit te drukken.

Hij tracht zichzelf zijn eigen gedachten, gevoelens en wensen zoveel mogelijk terug te houden, zodat hij de inspiratie niet invult, maar dat de inspiratie hem vult.

Joris: “Kunst en het levende Nu zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden: alleen vanuit dit levende Nu-moment kan kunst ontstaan.”

STUDIO BERENGO

GALERIJ 8 werkt nauw samen met Studio Berengo uit Venetië.

Adriano Berengo is bekend met z’n exclusief Venetiaans glaswerk van befaamde kunstenaars zoals oa.: Jaume Plensa, Jan De Vliegher, Laurent Reypens, Thomas Libertiny en Tony Cragg. Studio Berengo heeft met Glasstress 2015 deel genomen aan de Biennale Venetië in Palazzo Franchetti.

JAUME PLENSA

De Spaanse artiest Jaume Plensa typeert met z’n werken het sacrale, het pure en elegantie, vooral als ze in glas gemaakt zijn. “Anna en Awilda” uit de collectie Together ( Biennale Venetië 2015) zijn te bezichtigen in Galerij 8. Deze vrouwenhoofden geven een verbinding met een hogere energie en overstijgen de dualiteit.

LAURENT REYPENS

Laurent Reypens, Belgisch kunstenaar , brengt met zijn pure koppen mysterieus en rustig werk. Hij is een Meester in eenvoud. Z’n glaswerk is gemaakt in opaal en schittert in een spel van Licht. “The secret of his painting is contained in a bowl although no one ever will see or discover what it is. The bowl is tuned towards the interior of the painting, leaving its contents to our imagination.”

JAN DE VLIEGHER

De Belgische kunstenaar Jan De Vliegher, geboren in Brugge, brengt met zijn snelle verftoetsen figuratieve werken. Hij is een Meester in kleur. De energie spettert en brengt vreugde in de ruimte. Jan De Vlieger was m’n leraar schilderkunst in de academie van Knokke. Samen met Adriano Berengo heeft hij prachtige borden gemaakt in opaalglas.

THOMAS LIBERTINY

De kunstenaar Thomas Libertiny, geboren in Slowakije, brengt sentimenteel werk. Hij onderzoekt de geometrische vormen uit de natuur en innovatieve technologie. Begaan met het uitsterven van de bijen , heeft hij een meesterwerk gemaakt in goudgele glazen dodecaëders. “The Sentinel” was te bezichtigen op de Biennale in Venetië 2015 en staat nu in Galerij 8.
nl_NLNL